Puutalo

Tavara-aseman pihapiirissä sijaitsevaan Puutaloon avautuu muun muassa pakohuoneita, pastaravintola sekä toimistotiloja

Historiallinen, 1900-luvun alussa valmistunut Puutalo on entinen rautatieläisten asuinrakennus. Sen on suunnitellut aikoinaan Rautatiehallituksen pääarkkitehti Bruno Granholm, jonka käsialaa on myös naapurissa sijaitseva Tavara-asema. Puutalon kaltaisia puisia asemarakennuksia voikin nähdä eri puolilla Suomea. Vuoden 2023 aikana Puutaloon puhalletaan jälleen eloa monenlaisen toiminnan merkeissä. Pysy kuulolla Puutalon kuulumisista seuraamalla Tavara-aseman kanavia!

Ravintola PSTA

Lämminhenkinen, tasokas ruokapaikka täydentää tammikuussa avatun tapahtumatalon pihapiiriä ja tuo kulttuurin ystävien ulottuville upeat ravintolaelämykset. PSTA sijaitsee Tavara-aseman tavoin vain parin minuutin kävelyn päässä Tampereen rautatieasemalta, ja sen lähistöllä on runsaasti hotelleja. Ravintolasta löytyy myös baari, johon voi piipahtaa drinkeille, ja kabinetti, jota on mahdollista vuokrata pieniä tilaisuuksia varten. 

Aukioloajat:
ke-to, klo 16.00–23.00 (keittiö sulkeutuu klo 22.00)
pe-la, klo 14.00–00.00 (keittiö sulkeutuu klo 23.00)

Keväällä 2023 Tavara-aseman ja Puutalon väliin avautuu terassi, jossa voi nauttia kaupungin suvesta suojaisalla saarekkeella.

PSTA:n verkkosivut
PSTA Facebook
PSTA Instagram

Getaway Room Escape

Puutalon kellari muuntautuu arvoitusten, pulmien ja unohtumattomien seikkailujen näyttämöksi kun Getaway Room Escape avaa uuden toimipisteen ja kolme pakohuonetta vanhaan Puutaloon. Uudet pakohuoneet ovat Tampere-teemaisia, ja ne aukeavat portaittain vuoden 2023 aikana.

– Pakohuoneiden teemat ovat Getawaylle tuttuun tapaan saaneet innoituksensa tamperelaisista ilmiöistä, tapahtumista ja paikoista. Ensimmäinen pakohuoneista avaa ovensa yleisölle jo kesäkuussa. Siellä pelaajat pääsevät matkaamaan vuoteen 1882, jolloin Pohjoismaiden ensimmäinen sähkövalo syttyi Tampereen Finlaysonilla. Olemme suunnitelleet pakohuoneet niin, että uusia elämyksiä ja yllätyksiä on luvassa niin vasta-alkajille kuin kokeneille konkareillekin, kertoo Getaway Room Escapen operatiivinen johtaja Arlene Ojala.

Lisätietoja:
www.getaway.fi

Valkoiselle lautaselle on aseteltu pasta-annos, jossa on sieniä ja päällä raastettua juustoa. Taustalla näkyy taulu ja räsymatto.