Meistä

 • Tavara-aseman arvot ovat:

  • Aitous
  • Asiakaskeskeisyys
  • Sisällön monimuotoisuus
  • Vastuullisuus niin ympäristöä kuin muita ihmisiä kohtaan
  • Yhdenvertaisuus
 • Vuonna 1907 rakennettu, eli vain kuusi vuotta Tullikamaria nuorempi, jugend-tyylinen Tavara-asema ja sen vieressä sijaitseva Puutalo ovat Bruno Granholmin suunnittelemia. Granholm (1857–1930) toimi vuosina 1892–1926 silloisen Rautatiehallituksen pääarkkitehtina, minkä vuoksi Puutalon kaltaisia puisia asemarakennuksia voi nähdä ympäri Suomea.

  Alkuperäisesti Tavara-aseman rakennus oli käytössä tavarakuljetusten vastaanottoa, lähettämistä ja välivarastointia varten. Vuosikymmenten saatossa rakennus on toiminut muun muassa Tampereen Oopperan varasto- ja harjoittelutilana. Alkuperäinen käyttö loppui, kun Viinikkaan valmistui uusi ratapiha, minkä vuoksi vanha Tavara-asema joutui purku-uhan alle.

  Tavara-asema päätettiin kuitenkin säilyttää, koska sen ympärille syntyi aktiivinen kansalaisliike, joka laati purkua vastustavan adressin. Myös Tampereen Kulttuurikamari Oy:n yrittäjä Tero Viikari puhui Tavara-aseman säilyttämisen puolesta ja ilmaisi jo vuonna 2013 kiinnostuksensa talon tulevaisuutta kohtaan. Kaupunginvaltuusto hyväksyi vuonna 2016 kaavan, jossa Tavara-aseman rakennus siirrettiin vanhan Morkun, eli rautatietyöläisten seurantalon paikalle.

  Paljon keskustelua herättänyt Tavara-aseman siirto tapahtui heinäkuussa 2020. Tavara-asema nousi 1,4 metriä ylöspäin ja siirtyi noin 28 metriä kohti Tammelaa uuden Ratapihankadun tieltä kolme tuntia kestäneessä operaatiossa.

  Tampereen Kulttuurikamari Oy:lle tarjoutui vuoden 2021 alussa mahdollisuus operoida tulevaisuudessa talon toimintaa. Sen jälkeen Tavara-aseman historiallisten seinien sisälle alkoi rakentumaan uusi konsertti- ja tapahtumasali, jonka ensimmäinen yleisötilaisuus järjestettiin  13.1.2023.

  Tavara-asema on sisaruksensa Tullikamarin tavoin Tampereen Kulttuurikamari Oy:n hallinnoima. Tapahtuma- ja konserttitalona Tavara-asema on yli 1000 hengen tila, joka jakautuu kahteen kerrokseen, parveen ja permantoon. Tunnelmallisessa talossa yhdistyvät historiallinen miljöö, nykyaikainen teknologia ja notkea palvelumuotoilu ystävällistä asiakaspalvelua unohtamatta. Molemmat Tampereen Kulttuurikamarin talot toimivat toisiaan tukien tarjoten Tampereen kehittyvän asemanseudun ytimessä monipuolisia, raikkaita ja laadukkaita elämyksiä niin konserttikävijöille kuin yritysasiakkaillekin.

 • Tampereen Kulttuurikamari Oy
  PL 500

  Tavara-asema: Ratapihankatu 33, 33100 Tampere
  Tullikamarin Klubi: Tullikamarin aukio 2, 33100 Tampere
  Tullikamarin Pakkahuone: Pakkahuoneenaukio 2, 33100 Tampere

  Tiedustelut: tavara-asema(at)kulttuurikamari.fi
  Puh. +358 3 343 9933

Henkilökunta

Sähköpostit ovat muodossa etunimi(at)kulttuurikamari.fi

Ohjelma, tilat, markkinointi & myynti

Janne Laurila
Ohjelmapäällikkö

Kristiina Paananen
Markkinointi- ja myyntipäällikkö, kumppanuudet ja yhteistyöt

Catta Oras
Asiakkuuspäällikkö, tilavuokraus

Hallinto ja johto

Tero Viikari
Hallituksen puheenjohtaja

Kimmo Viikari
Toimitusjohtaja

Katja Karppinen
Toimistopäällikkö

Tuotanto ja turvallisuus

Lotta Ahtinen
Tuotantopäällikkö

Kristian Kuronen
Tekninen asiantuntija / vastaava teknikko

Vesa Aalto
Turvallisuuspäällikkö

Ravintola & Keittiö

Mirka Sirviä-Mäkelä
Ravintolapäällikkö

Janne Salonen
Keittiöpäällikkö /
Brocco Catering

janne(at)brocco.fi