Esteettömyys, saavutettavuus ja yhdenvertaisuus

  • Tavara-aseman tapahtumiin on helppoa tulla myös liikkumisen apuvälineillä. Tavara-aseman sisäänkäynti, narikka ja koko 1. kerroksen tilat ovat esteettömät. Saattoliikenteen ajo Murtokadun kautta
  • Liikuntaesteisille asiakkaille ja heidän avustajilleen varataan seisovissa konserteissa katselualue salin vasempaan reunaan esiintymislavan lähistölle, jossa henkilökuntamme voi auttaa tarvittaessa. Jos asiakas tarvitsee aikaa omalle paikalle siirtymistä varten, Tavara-aseman tiloihin on mahdollista päästä ennen tapahtuman alkua. Mikäli asiakas tarvitsee terveydellisistä syistä istuimen tapahtuman ajaksi, eteispalvelu- ja ovihenkilökunta on apuna tapahtumaan saapuessa. Olethan yhteydessä asiasta etukäteen sähköpostitse osoitteeseen: tavara-asema(at)kulttuurikamari.fi.
  • Asiakkaana olevan henkilön avustaja pääsee pääsääntöisesti asiakkaan kanssa tilaisuuksiimme samalla lipulla ilman erillistä avustajalippua. Tarvittaessa pyydämme todentamaan avustajan tarpeen esimerkiksi EU:n vammaiskortilla, jossa on A-merkintä. 
  • Tavara-asemalla on induktiosilmukka.
  • Tavara-asemalla on sukupuolineutraalit saniteettitilat
  • Tampereen Kulttuurikamari Oy:n toiminnassa Tavara-asemalla ja Tullikamarilla yksi tärkein arvo on yhdenvertaisuus. Tilat ja tapahtumat ovat sateenkariystävällisiä niin asiakkaille kuin työntekijöille, ja taloissamme on esillä sateenkaaritunnus. Henkilökuntamme jäsenet ovat käyneet vähintään yhden yhdenvertaisuus-koulutuksen vuonna 2023, ja kouluttaminen sekä yhdenvertaisuuden edistäminen on jatkuvasti läsnä kehitystyönä ja arjen toimintoina.
  • Tavara-aseman kaikissa tapahtumissa on käytössä turvallisemman tilan periaatteet.

Olemme We Speak Gay -jäsen!

Tavara-asema on liittynyt We Speak Gay verkostoon keväällä 2024 ja saanut käyttöön WSG-tunnukset. Tunnuksilla osoitamme asiakkaille olevamme sitoutuneet olemaan turvallinen ja sateenkaariystävällinen tapahtumapaikka ja -ravintola.

Jäikö jokin askarruttamaan?

Mikäli esteettömyys-, saavutettavuus- tai yhdenvertaisuusasioissa herää jotain kysyttävää, voit ottaa yhteyttä ennen tapahtumaa sähköpostitse osoitteeseen: tavara-asema(at)kulttuurikamari.fi. 

Lue myös verkkosivu-uutinen aiheesta:

Oleellista on myös rakentaa aktiivisesti kulttuuria, jossa epäasiallista käytöstä ei hyväksytä ja siitä ilmoittamiseen rohkaistaan. Hyvä nyrkkisääntö on, että jos joutuu miettimään, onko kyseessä häirintä vai ei, asia kannattaa ottaa puheeksi.

Lotta Ahtinen, tuotantopäällikkö ja häirintäyhdishenkilöt, Tampereen Kulttuurikamari Oy