Info

Tällä sivulla yleistä tietoa Tavara-asemasta, tilojen vuokraamisesta ja sijainnista. Paina otsikkoa avataksesi lisätietoja.

 • Tavara-asema

  Tavara-asema on avoinna tapahtumakohtaisesti. Tarkistathan aukioloajan ja tapahtuman tai konsertin oman aikataulun kyseisen tapahtuman kohdalta ohjelmakalenterista!

  Viime hetken muutokset ovat mahdollisia.

  Puutalo

  Puutalon PSTA -ravintola on auki

  ke-to 16-23 (keittiö 22)

  pe-la 14-00 (keittiö 23)

 • Tavara-asema

  Ratapihankatu 33, 33100 Tampere

   

  Puutalo

  Vellamonkatu 2, 33100 Tampere

 • Tampereen joukkoliikenne: 

  Tavara-asema sijaitsee hyvien julkisen liikenteen yhteyksien varrella. Lähimmät bussipysäkit ovat Itsenäisyydenkadulla, Rautatienkadulla ja Hämeenkadulla. Raitiovaunulla lähimmät pysähdyspaikat ovat Tullin ja Rautatieaseman pysäkit. Tarkat aikataulut ja reitit löydät osoitteesta www.nysse.fi  tai Nysse Mobiili -applikaatiosta

  Linja-autoliikenne: Tampereen linja-autoasemalta on noin kilometrin matka Tavara-asemalle. 

  Junaliikenne: Tavara-asema sijaitsee Tampereen rautatieaseman välittömässä läheisyydessä. 

  Lentoliikenne: Tampere-Pirkkalan lentoasema sijaitsee Pirkkalassa noin 17 kilometrin päässä Tampereen keskustasta. Lentoaseman ja Tampereen keskustan välillä liikennöi Tampereen joukkoliikenteen linja 103. Lisätietoja löydät täältä. 

  Pysäköinti: Suosittelemme saapumaan Tavara-asemalle kävellen, pyörällä tai julkisilla kulkuneuvoilla. Autolla liikkuville on Tavara-aseman välittömässä läheisyydessä useita parkkihalleja, kuten P-Hämppi ja P-Tullintori

  Saattoliikenteen ajo Murtokadun kautta.

 • Tavara-aseman eteispalvelut ovat käytössä tapahtumailtoina pääsääntöisesti ilman erillistä eteispalvelumaksua. Tarkemmat aikataulut ja tapahtumatiedot näet ohjelmakalenterista. Takit, reput ja isot laukut on jätettävä narikkaan. 

 • Tavara-asemalle jääneet tavarat toimitetaan Pirkanmaan löytötavaratoimistoon, josta niitä voi tiedustella p. 0600 300 758.

  Lisätietoja Pirkanmaan löytötavaratoimiston verkkosivuilta.

 • Tavara-asema tarjoaa Tampereen kiinnostavimmat keikat ja tapahtumat historiallisen Tavara-aseman seinien suojassa! Tarkemmat aikataulut ja tapahtumatiedot näet ohjelmakalenterista. Muutokset ovat mahdollisia.

 • Teemme Tavara-asemalla aktiivisesti toimenpiteitä turvallisuuden eteen. Suosittelemme kuulon suojaamista konserttiolosuhteissa. Korvatulppia on myynnissä tiskeillä. 

  Tavara-asemalla järjestettäviin tapahtumiin ei ole luvallista ottaa mukaan:

  • Järjestelmä- ja videokamerat (median kuvausluvat akkreditoinnin kautta etukäteen)
  • Sateenvarjot
  • Lasipullot ja tölkit (riippumatta sisällöstä)
  • Alkoholituotteet ja muut huumaavat aineet
  • Ampuma-, terä- ja lyömäaseet
  • Monitoimityökalut
  • Räjähteet, ilotulitteet, soihdut, laserit
  • Paksut ketjut
  • Lemmikit
  • Retkituolit
  • Huomioliivit ja takit
  • Eväät (pienet välipalat esim. patukat, pähkinät sallittu)
  • Lastenvaunut ja rattaat

  Yleisön käsien päällä ”surffaaminen”, eli crowd surfing on turvallisuussyistä kielletty.

  Tämä listaus saattaa muuttua esimerkiksi turvallisuusmääräysten muuttuessa tai tilaisuuskohtaisesti. Varauduthan esittämään laukkusi sisällön järjestyksenvalvojan näin pyytäessä.

  Häirinnän ja syrjinnän vastaiset periaatteet 

  Tavara-asema on syrjinnästä vapaa tila. Emme hyväksy minkäänlaista häirintää esimerkiksi sukupuolen, etnisen taustan, ihonvärin tai seksuaalisen suuntautumisen vuoksi. Mikäli kohtaat Tavara-asemalla järjestettävissä tapahtumissa ahdistavaa tai muuten epäsopivaa tai häiritsevää käytöstä, kerrothan siitä heti järjestyksenvalvojalle tai muulle henkilökunnalle.

  Tavara-asemalla toimii myös häirintäyhteyshenkilö, johon voit halutessasi ottaa yhteyttä. Kaikki häirintäyhteyshenkilölle ohjautuvat kontaktit käsitellään ehdottoman luottamuksellisesti ja halutessa myös anonyymisti.

  Häirintäyhteyshenkilö: Lotta Ahtinen, lotta(at)kulttuurikamari.fi

   

  Turvallisemman tilan periaatteet 

  • Jokainen on meillä yhtä arvokas. Jos syrjit muita tai kohtelet toisia epäkunnioittavasti, sinut voidaan poistaa tilasta.
  • Älä oleta äläkä nimittele. Et voi olettaa toisen ihmisen sukupuolta, seksuaalisuutta, toimintakykyä, varallisuutta tai taustaa katsomalla.
  • Kunnioita ihmisten koskemattomuutta. Toisiin ei saa koskea ilman lupaa. Seksuaalinen ahdistelu on rikos, ja sille on tiloissamme nollatoleranssi.
  • Väkivaltainen käytös johtaa tilasta poistamiseen ja rikosoikeudellisiin seuraamuksiin.
  • Jos koet syrjintää, uhkailua, ahdistelua tai näet että joku käyttäytyy vaarallisesti, ota yhteys henkilökuntaan. Lupaamme puuttua asiaan ja auttaa pääsemään turvallisesti pois ahdistavasta tilanteesta. 
  • Henkilökuntaamme ja esiintyjiämme koskevat samat oikeudet ja velvollisuudet kuin vieraitammekin. He ovat täällä sinua varten – kunnioita myös heidän työrauhaansa äläkä epäröi pyytää apua tarvittaessa.
 • Esteettömyys ja saavutettavuus

  Tavara-aseman tapahtumiin on helppoa tulla myös liikkumisen apuvälineillä. Tavara-aseman sisäänkäynti, narikka ja koko 1. kerroksen tilat ovat esteettömät. Saattoliikenteen ajo Murtokadun kautta. 

  Liikuntaesteisille asiakkaille ja heidän avustajilleen varataan seisovissa konserteissa katselualue salin vasempaan reunaan esiintymislavan lähistölle, jossa henkilökuntamme voi auttaa tarvittaessa. Jos asiakas tarvitsee aikaa omalle paikalle siirtymistä varten, Tavara-aseman tiloihin on mahdollista päästä ennen tapahtuman alkua. Olethan yhteydessä asiasta etukäteen sähköpostitse osoitteeseen tavara-asema(at)kulttuurikamari.fi.

  Asiakkaana olevan henkilön avustaja pääsee pääsääntöisesti asiakkaan kanssa tilaisuuksiimme samalla lipulla ilman erillistä avustajalippua. Tarvittaessa pyydämme todentamaan avustajan tarpeen esimerkiksi EU:n vammaiskortilla, jossa on A-merkintä. 

  Tavara-asemalla on induktiosilmukka. Mikäli esteettömyys- tai saavutettavuusasioissa herää jotain kysyttävää, voit ottaa yhteyttä ennen tapahtumaa sähköpostitse osoitteeseen tavara-asema(at)kulttuurikamari.fi. 

  Tavara-asemalla on sukupuolineutraalit saniteettitilat.

 • Keikoilla, konserteissa ja tapahtumissa on yleensä sallittua ottaa valokuvia puhelimella ilman salamaa. Artistin toiveesta tai tapahtuman luonteesta johtuen tämä voidaan kieltää.

  Tavara-asema löytyy Facebookista ja Instagramista. Huomaathan, että henkilökunnan tai muiden tapahtumakävijöiden kuvaamiseen ja kuvien julkaisemiseen tarvitset luvan kuvattavilta. Artistikuvien julkaisuun muuhun kuin omaan käyttöön tarvitset pressiluvan esiintyjän edustajalta. 

  Tiloihin ei saa tuoda ammattitason kuvausvälineistöä, kuten järjestelmäkameroita tai jalustaa, ilman erillistä kuvauslupaa. Esitysten nauhoittaminen ja videoiminen on tekijänoikeussyistä kielletty.

  Media

  Tapahtumanjärjestäjät vastaavat kukin omien tapahtumiensa akkreditoinneista. Lehdistön edustajia ja muita muuhun kuin omaan käyttöön kuvaavia pyydetään olemaan suoraan yhteydessä tapahtumanjärjestäjään tai osoitteeseen tavara-asema(at)kulttuurikamari.fi, josta välitämme pyynnön eteenpäin.

  Harrastuksena keikkakuvaus?

  Tampereen Kulttuurikamarilla toimii aktiivinen harrastukseen pohjautuva kuvausryhmä. Jos olet kiinnostunut vapaaehtoisuuteen perustuvan aktiivisen kuvausryhmän toiminnasta, voit ottaa yhteyttä markkinointi(at)kulttuurikamari.fi.

 • Tapahtumanjärjestäjät vastaavat kukin omien tapahtumiensa akkreditoinneista. Lehdistön edustajia pyydetään olemaan suoraan yhteydessä tapahtumanjärjestäjään tai osoitteeseen tavara-asema(at)kulttuurikamari.fi, josta välitämme pyynnön eteenpäin.

 • Valtaosaan Tavara-aseman tapahtumista myydään pääsylippuja ennakkoon. Liput myy Tiketti. Suosittelemme lippujen ostamista ainoastaan virallisilta lipunmyyjiltä. Turvallisesti ja luotettavasti lippujen jälleenmyynti tapahtuu osoitteessa https://www.liputon.fi/

  Lippujen hintoihin sisältyy palvelu-/välityspalkkio, ellei toisin mainita.

  Ennakkolippujen ostolinkit löytyvät ohjelmakalenterista, josta löytyy myös tieto loppuunmyydystä tapahtumasta. Mikäli tapahtuma on loppuunmyyty, oveltakaan ei saa ostettua lippuja. Mahdollisista poikkeuksista tiedotamme mm. nettisivuillamme ja sosiaalisen median kanavissa.

  Ennakkoliput voidaan merkitä joko S tai K-18. Jos alaikäisellä on lipussaan merkintä K-18, se ei tarkoita, että lippu oikeuttaa pääsyyn anniskelualueelle ilman henkilöllisyystodistusta. Vastaavasti, mikäli yli 18-vuotiaalla on S- tai K-15-lippu, hän pääsee henkilöllisyystodistuksella anniskelualueelle. Lippujen ikärajat ennakkomyynnissä antavat osviittaa odotetusta ikäjakaumasta ja näin auttavat rajaamaan illalle sopivan kokoisen anniskelualueen ja alueen alaikäisille yleisölle.

 • Tavara-aseman keikoille ja konsertteihin on pääsääntöisesti 18 vuoden ikäraja. Osa konserteista voi olla sallittu myös alaikäisille (merkintä S tai S/K18, jolloin konsertissa on erikseen rajattu anniskelualue). Tapahtumakohtaiset tiedot löytyvät ohjelmakalenterista.

 • Vuonna 1907 rakennettu, eli vain kuusi vuotta Tullikamaria nuorempi, jugend-tyylinen Tavara-asema ja sen vieressä sijaitseva Puutalo ovat Bruno Granholmin suunnittelemia. Granholm (1857–1930) toimi vuosina 1892–1926 silloisen Rautatiehallituksen pääarkkitehtina, minkä vuoksi Puutalon kaltaisia puisia asemarakennuksia voi nähdä ympäri Suomea. 

  Alkuperäisesti Tavara-aseman rakennus oli käytössä tavarakuljetusten vastaanottoa, lähettämistä ja välivarastointia varten. Vuosikymmenten saatossa rakennus on toiminut muun muassa Tampereen Oopperan varasto- ja harjoittelutilana. Alkuperäinen käyttö loppui, kun Viinikkaan valmistui uusi ratapiha, minkä vuoksi vanha Tavara-asema joutui purku-uhan alle.

  Tavara-asema päätettiin kuitenkin säilyttää, koska sen ympärille syntyi aktiivinen kansalaisliike, joka laati purkua vastustavan adressin. Myös Tampereen Kulttuurikamari Oy:n yrittäjä Tero Viikari puhui Tavara-aseman säilyttämisen puolesta ja ilmaisi jo vuonna 2013 kiinnostuksensa talon tulevaisuutta kohtaan. Kaupunginvaltuusto hyväksyi vuonna 2016 kaavan, jossa Tavara-aseman rakennus siirrettiin vanhan Morkun, eli rautatietyöläisten seurantalon paikalle. 

  Paljon keskustelua herättänyt Tavara-aseman siirto tapahtui heinäkuussa 2020. Tavara-asema nousi 1,4 metriä ylöspäin ja siirtyi noin 28 metriä kohti Tammelaa uuden Ratapihankadun tieltä kolme tuntia kestäneessä operaatiossa. 

  Tampereen Kulttuurikamari Oy:lle tarjoutui vuoden 2021 alussa mahdollisuus operoida tulevaisuudessa talon toimintaa. Sen jälkeen Tavara-aseman historiallisten seinien sisälle alkoi rakentumaan uusi konsertti- ja tapahtumasali, jonka ensimmäinen yleisötilaisuus järjestettiin  13.1.2023.

  Tavara-asema on sisaruksensa Tullikamarin tavoin Tampereen Kulttuurikamari Oy:n hallinnoima. Tapahtuma- ja konserttitalona Tavara-asema on yli 1000 hengen tila, joka jakautuu kahteen kerrokseen, parveen ja permantoon. Tunnelmallisessa talossa yhdistyvät historiallinen miljöö, nykyaikainen teknologia ja notkea palvelumuotoilu ystävällistä asiakaspalvelua unohtamatta. Molemmat Tampereen Kulttuurikamarin talot toimivat toisiaan tukien tarjoten Tampereen kehittyvän asemanseudun ytimessä monipuolisia, raikkaita ja laadukkaita elämyksiä niin konserttikävijöille kuin yritysasiakkaillekin. 

 • Tavara-asema on yli 1000 hengen konsertti- ja tapahtumatalo. Tila jakautuu kahteen kerrokseen. 1. Kerros ja pääsisäänkäynti ovat esteettömiä. Molemmista kerroksista löytyvät sukupuolineutraalit saniteettitilat.

  Tavara-aseman tekniikka on laadukas ja nykyaikainen. Tutustu lisää tilojen ominaisuuksiin tilat ja palvelut -sivulta.

 • Tavara-asema on täydellinen tila tunnelmallisiin yritys- ja yksityistilaisuuksiin niin gaalaillallisesta messuihin tai henkilöstöjuhliin.

  Täytä yhteydenottolomake ja myyntimme palaa sinulle pian! Voit tutustua tilavuokraukseen tilat ja palvelut -sivulta.

 • Tampereen Kulttuurikamari Oy, 1702195-9

  Verkkolaskuosoite: 003717021959, Opentext Oy, välittäjätunnus 003708599126

  Sähköpostitse: fennoa.FI.P.200844-0.idf3@pdfinbound.com

   

  Paperilaskut: Tampereen Kulttuurikamari Oy, 

  PL 62663, 01051 LASKUT

  Kustannuspaikka: Tavara-asema

 • Haluamme kehittää toimintaamme eteenpäin ja tehdä tapahtumistamme entistäkin parempia. Jos haluat antaa meille palautetta, voit tehdä sen osoitteessa https://tavara-asema.fi/palaute/.

 • Tampereen Kulttuurikamari Oy

  PL 500

   

  Ratapihankatu 33 (Tavara-aseman katuosoite)

  Tullikamarin aukio 2 (Klubin katuosoite)

  Pakkahuoneenaukio 2 (Pakkahuoneen katuosoite)

  33101 Tampere

  p. +358 3 343 9933

   

  Tiedustelut: tavara-asema(at)kulttuurikamari.fi

 • Tällä hetkellä avoimena olevat työpaikat

   

  REKRY: Etsimme baarityöntekijöitä ja tapahtumatarjoilijoita Tavara-asemalle!

  https://ahkeracrew.fi/baarityontekija-tapahtumatarjoilija-tavara-asemalle/

   

  AVOIN HAKEMUS

  Vapaamuotoisen työ- tai harjoitteluhakemuksen sekä muut lisätiedustelut näihin liittyen voit lähettää osoitteeseen tavara-asema(at)kulttuurikamari.fi. Suosittelemme otsikoimaan viestin informatiivisesti, kuten Avoin työhakemus / harjoitteluhakemus. 

Henkilökunta

Koskeeko asiasi tilavuokrausta? Ota yhteyttä tämän lomakkeen kautta.

Jos haluat antaa meille palautetta, voit tehdä sen täältä.

Sähköpostit ovat muodossa etunimi(at)kulttuurikamari.fi

Ohjelma, tilat, markkinointi & myynti

Janne Laurila, Ohjelmapäällikkö

Janne Laurila
Ohjelmapäällikkö

Kristiina Paananen
Markkinointi- ja myyntipäällikkö, kumppanuudet ja yhteistyöt

Catta Oras, Myyntikoordinaattori, tilavuokraus

Catta Oras
Myyntikoordinaattori, tilavuokraus

Hallinto ja johto

Tero Viikari, Kehitysjohtaja

Tero Viikari
Hallituksen puheenjohtaja

Kimmo Viikari, Toimitusjohtaja

Kimmo Viikari
Toimitusjohtaja

Katja Karppinen
Toimistopäällikkö (toistaiseksi poissa)

Tuotanto ja turvallisuus

Lotta Ahtinen, Tuotantopäällikkö

Lotta Ahtinen
Tuotantopäällikkö

Klas Granqvist
Vastaava tekninen tuottaja

Vesa Aalto
Turvallisuuspäällikkö

Ravintola & Keittiö

Mirka Sirviä-Mäkelä,
Ravintolapäällikkö

Mirka Sirviä-Mäkelä
Ravintolapäällikkö

Janne Salonen,
Keittiöpäällikkö / Brocco Catering

Janne Salonen
Keittiöpäällikkö / Brocco Catering

janne(at)brocco.fi