Tavara-asema on voittanut Aamulehden Valo-palkinnon!

Kuvassa näkyy Tavara-aseman pääsisäänkäynti, jonka ylle on ripustettu tapahtumatalon valokyltti. Rakennuksen seinät ovat maitokahvin väriset, ja niiden reunoilla on punaisia tiiliä. Seinustalla näkyy vierekkäin useita ikkunoita. Rakennuksen takana pilkottaa sinistä taivasta ja valkoisia pilviä.

Pian 1-vuotissynttäreitään viettävä konsertti- ja tapahtumatalo Tavara-asema on voittanut Aamulehden Valo-palkinnon! Yleisö äänesti Tavara-aseman voittajaksi kategoriassa ”Kulttuurielämyksiä Pirkanmaalle”. Valo-palkintoja jaetaan vuosittain maakunnan ihmisille, yrityksille ja yhteisöille, jotka ovat omalla työllään tehneet alueelle hyvää.

Tavara-asema keräsi yhteensä 1702 yleisöääntä. Palkinnon perusteluiksi mainitaan muun muassa se, että uusi keikkapaikka on tuonut valtavan lisän Tampereen elävän musiikin kentälle. Se on myös malliesimerkki siitä, että vanhaa säilyttämällä voi syntyä hienoja uusia asioita.

– Palkinto on meille todella ihana uutinen! Olemme kiitollisia, että ihmiset ovat ottaneet Tavara-aseman omakseen ja puhaltaneet kanssamme upeaan, vanhaan rakennukseen uutta elämää. Ilman paikallista, kulttuuria rakastavaa yleisöä tämä ei olisi ollut mahdollista, toteaa Tavara-asemaa hallinnoivan Tampereen Kulttuurikamarin hallituksen puheenjohtaja Tero Viikari.

Iso kiitos voitosta kuuluu kaikille äänestäjille ja keikkakävijöille, Tavara-aseman rakennuksen puolestapuhujille, loistaville artisteille sekä tietysti Tampereen Kulttuurikamarin upealle henkilökunnalle ja yhteistyökumppaneille, jotka ovat matkan varrella uskoneet meihin!

Tapahtumatalo juhlii pian 1-vuotissynttäreitään

Tammikuun 13. päivä tulee kuluneeksi tasan vuosi siitä, kun Tavara-asema avasi ovensa yleisölle. 1 200 hengen tapahtumatalossa on järjestetty jo useita loppuunmyytyjä konsertteja, ilmiöksi nousseita K40-discoja ja paikallista kirppiskulttuuria edistäviä Second Hand -tapahtumia. Tavara-asemalla on nähty myös euroviisubileet, sirkus- ja tanssiohjelmaa sekä kesäinen Uusi Tampere -festivaali – ja tietysti koko joukko yritysjuhlia!

Myös pian alkava kevätkausi käynnistyy vauhdikkaasti: luvassa on keikkoja koko perheen muumikonserteista metallitapahtumiin, ja järjestetäänpä tammikuussa myös tapahtumatalon ensimmäiset ravet!

Historiallinen, jugend-tyylinen Tavara-asema on valmistunut vuonna 1907. Ennen nykyistä elämäänsä se on ehtinyt toimia muun muassa tavarakuljetusten vastaanottopaikkana ja Tampereen Oopperan harjoitustilana sekä pelastua purku-uhalta aktiivisen kansanliikkeen ansiosta. Huikeassa operaatiossa vuonna 2020 Tavara-asema siirrettiin 28 metriä nykyiselle paikalleen. Sen jälkeen rakennus kävi läpi mittavan remontin, jossa se muotoutui moderniksi konsertti- ja tapahtumataloksi ja sai takaisin tutun maitokahvin värisen ulkokuorensa.

Kuva: Miikka Varila