Uusi Tampere tuo raikkaan ja omaehtoisen musiikin tähdet Tavara-asemalle

Idyllisellä kaupunkifestivaalilla esiintyvät ensi viikonloppuna muun muassa yunè pinku, COBRAH, Oruã, Antti Autio ja Samuli Putro. Kaksipäiväinen tapahtuma järjestetään nyt ensimmäistä kertaa aivan Tampereen keskustassa.

Laadukkaasti kuratoitu raikkaan musiikin festivaali Uusi Tampere valloittaa kaupungin keskustassa sijaitsevan Tavara-aseman korttelin tulevana viikonloppuna 21.–22.7. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun tammikuussa ovensa avanneessa tapahtumatalossa järjestetään musiikkifestivaali.

– Olemme innoissamme, että pääsemme esittelemään tapahtumatalon suurelle yleisölle vihdoin myös festivaalikäytössä. Tavara-asema rouheine yksityiskohtineen sopii mainiosti intiimin, omaehtoisiin artisteihin keskittyvän Uusi Tampereen estradiksi. Viime kesänä festivaalille osallistui Hiedanrannassa tuhatpäinen yleisö. Odotamme, että tälläkin kertaa iso joukko musiikin ystäviä tahtoo tulla nauttimaan huippuesiintyjien keikoista ja löytämään uusia suosikkiartisteja, kertoo festivaalia järjestävän Tampereen Kulttuurikamarin ohjelmapäällikkö Janne Laurila.

Uusi Tamperetta tähdittävät useat kansainväliset esiintyjät. Mukana ovat elektronisen musiikin kiehtovimpiin nouseviin nimiin kuuluva yunè pinku (UK), mielettömästä live-energiastaan tunnettu COBRAH (SWE), “työmiehen krautrockia” soittava Oruã (BRA), arvostetulle Sahel Soundsille levyttävä Ahmed Ag Kaedy (MLI) ja viime vuonna uransa koskettavimman albumin julkaissut Alice Boman (SWE). Kotimaisista artisteista mukana ovat muun muassa Antti AutioMallaLyytiJesse Markin ja Samuli Putro. Keikkoja nähdään Tavara-aseman sisätilojen lisäksi myös talon pihapiirissä.

– Uusi Tampere on koko korttelin juhla. Pystytämme sisäpihalle keidasmaisen ulkolavan, jonka vihkii perjantaina käyttöön mansegazen sanansaattajana tunnettu Radio Supernova. Festivaalin monipuolinen artistikattaus takaa, että luvassa on huikean vauhdikkaita livespektaakkeleita mutta myös hienovaraista ja herkkää tulkintaa, Laurila lupaa.

Tampereen parasta pastaa ja leikkimielistä kisailua Puutalossa

Uusi Tampere tarjoaa mahdollisuuksia myös herkutteluun. Festivaalialue sulkee sisäänsä keväällä ovensa avanneen PSTA-ravintolan, joka sijaitsee yli satavuotiaassa puutalossa. Varta vasten suunnitellusta Uusi Tampere -menusta löytyy pasta-annoksia ja drinkkejä moneen makuun, ja niistä voi nautiskella myös ravintolan vasta valmistuneella terassilla.

Ohjelmassa on lisäksi elokuvaelämyksiä ja leikkimielistä kisailua. Lauantaipäivän starttaa ennakkonäytös RARE Median ja Johannes Roviomaan tuottamasta Dear Arctic -dokumentista. Festarikävijät voivat viikonlopun aikana myös testata tietojaan musavisassa ja heittäytyä onnettaren armoille bingossa. Uusi Tampere -jatkoja juhlitaan vain sadan metrin päässä Tullikamarin Pakkahuoneella, jossa DJ:t tanssittavat festarikansaa auringonnousuun asti. 

– Festivaalin uusi koti Tavara-asemalla takaa, että pystymme tarjoamaan kävijöille entistä upeamman elämyksen. Modernin tapahtumatalon mukavuudet, kuten unisex-vessat, laadukkaat baaripalvelut ja leppoisaan seurusteluun sopivat sohvaryhmät, ovat festarivieraiden käytössä. Alueelle on juna-asemalta vain parin minuutin kävely, ja hotellit sijaitsevat aivan kivenheiton päässä. Tampere voikin jatkossa profiloitua entistä enemmän myös pienten, idyllisten musiikkitapahtumien kaupunkina, joka houkuttelee matkailijoita ympäri Suomen, kuvailee Tampereen Kulttuurikamarin myynti- ja markkinointipäällikkö Kristiina Paananen.

Vaiheikkaasta historiastaan tunnettu Tavara-asema remontoitiin nykyaikaiseksi tapahtumataloksi vuonna 2022. Kaksikerroksisen rakennuksen tavaramerkkinä on konserttisalia kiertävä hevosenkengän muotoinen parvi, ja tilaan mahtuu seuraamaan keikkoja yhteensä 1200 henkilöä. Vuonna 1907 valmistuneen, jugend-tyylisen rakennuksen on suunnitellut alun perin Rautatiehallituksen pääarkkitehti Bruno Granholm.

Uutta ja kiehtovaa musiikkia esittelevää Uusi Tampere -festivaalia vietetään nyt viidettä kertaa. Tapahtuman järjestää Tampereen Kulttuurikamari Oy, joka hallinnoi Tavara-aseman lisäksi Tullikamarin Pakkahuonetta ja Klubia.

Lisätietoja:

www.uusitampere.fi

Osta festivaaliliput Tiketistä!

Uusi Tampereen päiväjako:

Perjantai 21.7.
Antti Autio
Samuli Putro
Jesse Markin
Lyyti
Alice Boman
Nelma U
Radio Supernova
Ahmed Ag Kaedy (MLI)
Elia Lombardini

Lauantai 22.7.
Malla
COBRAH (SWE)
yunè pinku (UK)
Ege Zulu
Sophia Mitiku
SOFA
Oruã (BRA)
Dj Sofa
Elsi Sloan