Uusi Tampereen ohjelma on valmis!

Uudistuneeseen Uusi Tampereeseen on jo aikaisemmin kiinnitetty Paperi T, Scandinavian Music Group ja monia muita Suomi-indien isoja nimiä. Viiden tapahtuman sarja täyttää Tavara-aseman korttelin myös klubimusiikilla ja ruokaelämyksillä kesäelokuussa.

Uusi Tampereen tapahtumakesä on lisännyt uusia artisteja ohjelmaansa. Tavara-asemalla järjestettävien illanviettojen esiintyjälista on täydentynyt Alma Alangolla ja Orvokilla, jotka kuuluvat Suomessa omaehtoisen popin kiinnostavimpiin uusiin nimiin.

– Uusi Tampereen perinteitä kunnioittaen tahdomme tälläkin kertaa esitellä yleisölle nousevia artisteja. Alma Alanko ja Orvokki ovat taiteellisesti kunnianhimoisia tekijöitä, joille on helppo povata pitkää uraa kotimaisen popin suunnannäyttäjiä. Luvassa on nyt loistava tilaisuus nähdä nämä omaääniset artistit livenä Tavara-aseman kesässä, kertoo tapahtumaa järjestävän Tampereen Kulttuurikamarin ohjelmapäällikkö Janne Laurila.

Orvokin keikasta nautitaan historiallisessa tapahtumatalossa perjantaina 28.6., jolloin lavalla nähdään myös persoonallisen popin taitaja pehmoaino ja klubimusiikin terävimpään kärkeen kuuluvan Mallan DJ Live. Kuulijoiden mieliin sähköisiä unimaisemia maalaava Orvokki julkaisi hiljattain debyyttialbuminsa Kasvotusten, joka sai Helsingin Sanomien arviossa täydet viisi tähteä ja toi artistille Teosto-palkintoehdokkuuden.

Alma Alanko taas konsertoi Uusi Tampere -illassa 12.7., jolloin lavalle nousevat myös omaehtoisesta soundistaan tunnetut Paperi T ja Ruusut. Kovassa nosteessa oleva Alanko julkaisi juuri erotunnelmiin sukeltavan esikoissinglensä Kivinen sydän, jossa voi aistia vaikutteita 2000-luvun alun PMMP:stä.

Illanviettojen sarja toteutetaan ensimmäistä kertaa

Uusi Tampereen ohjelma kesälle 2024 on nyt valmis. Kesä–elokuulle ulottuva viiden illanvieton sarja on huolellisesti kuratoitu kokonaisuus, jossa pääsee näkemään yhden lipun hinnalla kaksi Suomi-indien isoa nimeä, yhden nousevan artistin ja nauttimaan myös muista kulttuurielämyksistä.

Ensimmäinen Uusi Tampere -ilta 14.6. tuo kaupunkiin kotimaisen räpin uudistajat. Tavara-asemalla esiintyvät Advanced Dungeon & Dragon -albuminsa äskettäin julkaissut Eevil Stöö, tiedostavista riimeistään tunnettu Stepa, älykköräppäriksi kutsuttu DJ Kridlokk ja itsevarmuutta huokuva Senya.

Perjantaina 26.7. lavalle nousevat arkirealismillaan ihastuttava Maustetytöt, miljoonia kuunteluja suoratoistopalveluissa kerännyt Litku Klemetti ja tumman folkin taituri Viitasen Piia. Tapahtumakesä huipentuu 2.8., kun Tampereella nähdään huikea Scandinavian Music Group & Ikuiset ystävät, taidepopin supertähti Yona ja helmikuussa uuden Kukkaan-albuminsa julkaissut Rebekka Holi.

– Keikkojen jälkeen Uusi Tampere -illat jatkuvat kaupungin parhailla bileillä. Levyjä soittavat muun muassa queer-teemaisesta Club Nylonista tutut dj:t ja Sata salamaa -yökerhossa kansaa diskohiteillä villinneet Riku ja Juels, Laurila kertoo.

Mukana vaatesuunnittelun kärkinimi ja muita kumppaneita

Uusi Tampere -iltojen toteutukseen osallistuvat myös ajankohtaiset yhteistyökumppanit – muun muassa tölkkitaiteeseen erikoistunut käsityöläispanimo Salama Brewing, Hatanpäällä paahdetusta kahvistaan palkittu Kahwe ja pakohuoneistaan tunnettu, Puutaloon kotiutunut Getaway Room Escape. Mukana on lisäksi nykytaidetta unisex-vaatteisiin yhdistelevä Pispala Clothing, joka tuo printeissään esiin uusia, kiehtovia taiteilijoita. Tästä saadaan maistiaisia myös Tavara-asemalla.

– Tekemällä yhteistyötä Uusi Tampereen henkeen sopivien tahojen kanssa voimme luoda tapahtumaillasta kokonaisvaltaisen elämyksen, jossa keikkojen välissä pääsee nautiskelemaan ja inspiroitumaan. Tätä myös yleisö on toivonut meiltä, kertoo Tampereen Kulttuurikamarin markkinointi- ja myyntipäällikkö Kristiina Paananen.

Ruokanautinnoista pitää huolen Puutalon herkullisista pasta-annoksista tunnettu PSTA ystävineen. Tampereen ravintolamaailmasta tutut kasvot kokkaavat PSTA:n keittiön kanssa tunnelmalliselle terassille omia versioitaan klassisesta lohturuoasta. Uusi Tampere -iltoina Tavara-aseman ja Puutalon välinen piha on kaikille avoinna. Lipun ostaneet pääsevät nauttimaan koko ohjelmasta sisätiloihin, missä on tarjolla myös Brocco Cateringin loihtimia aasialaisen keittiön makuja.

Liput kaikkiin Uusi Tampere -iltoihin ovat myynnissä Tiketissä, ja tunnelmaan voi virittäytyä jo kuuntelemalla Radio Helsingin taajuudelta Uusi Tampere -ohjelmaa. Omaehtoisiin artisteihin keskittyvää tapahtumaa on vietetty vuodesta 2017 lähtien. Kesällä 2023 Uusi Tampere löysi uuden kodin historialliselta, sittemmin vuoden tapahtumapaikkanakin palkitulta Tavara-asemalta.

UUSI TAMPEREEN TAPAHTUMAKESÄ 2024

Pe 14.6.    EEVIL STÖÖ & STEPA, DJ KRIDLOKK, SENYA
+ dj:t C-Flava, M-Baby & Pehmee Goo

Pe 28.6.    PEHMOAINO, MALLA (dj live), ORVOKKI
+ dj:t Sami & Harvest

Pe 12.7.    RUUSUT, PAPERI T, ALMA ALANKO
+ dj:t Seral Kitty, Sara-Maaria & Sadness Diaper

Pe 26.7.    MAUSTETYTÖT, LITKU KLEMETTI, VIITASEN PIIA
+ dj Sara-Maaria & Sata Salamaa dj:t Riku & Juels

Pe 2.8.      SCANDINAVIAN MUSIC GROUP & IKUISET YSTÄVÄT, YONA, REBEKKA HOLI
+ dj:t Sara-Maaria, Palmu & Miia Laine

www.uusitampere.fi