Tampereelle uusi queer-tapahtumien sarja – [KVÄÄR] kutsuu juhlimaan Tavara-asemalle ensimmäisen kerran toukokuussa

Monivärisellä pohjalla pinkin, violetin ja sinisen sävyjä. Kuvan keskellä aaltoileva, hopeanvärinen [KVÄÄR]-logo ja sen yläpuolella pieni valkoinen Tavara-aseman logo.

Hauska, outo ja seksipositiivinen yökerho aloittaa etkot kohti Manse Pride -viikkoa ja kasvaa kesäkuussa isommaksi tapahtumaksi. [KVÄÄR]:in taiteellinen johtaja Emmi Nuorgam tahtoo luoda Tampereelle lisää turvallisia tiloja queer-ihmisille.

Tampereen queer-taivaalle syttyy toukokuussa uusi tähti. Queer-teemainen [KVÄÄR] kutsuu juhlistamaan sateenkaarikulttuuria ja -ihmisiä Tavara-asemalle keskiviikkona 8.5. – vaikka pidemmänkin matkan päästä! Toukokuinen yökerho aloittaa uuden queer-tapahtumien sarjan. Idea kokonaisuuteen syntyi siitä, että kaupungissa ei ole vielä tarpeeksi vastaavia, laadukkaita tapahtumia.

– Tampere kaipaa lisää tiloja, joissa saa olla täysin anteeksipyytelemättömästi queer. Me ansaitsemme enemmän elämyksiä omilla ehdoillamme, queer-ihmisiltä queer-ihmisille. Haaveenani on tuoda Tampereelle edes pieni ripaus Berliiniä, niin ettei meidän tarvitse enää lähteä muualle bailaamaan, sanoo [KVÄÄR]:in taiteellinen johtaja Emmi Nuorgam.

Kohti turvallisempaa yökerhokulttuuria

Outo, seksikäs ja tyylikäs [KVÄÄR] tuo Tavara-aseman tanssilattialle ikoniset hitit ja uudet bängerit. Levyjä soittaa turvallisemman klubikulttuurin eteen aktiivisesti työtä tehnyt ja monilla areenoilla mainetta niittänyt DJ Renaz. Illan aikana lavalle nousevat myös drag kingit Kiukkupussy ja Narri Koira.

Luovaa ilotulitusta tarjoileva tapahtumien kokonaisuus on uusi avaus koko Suomen queer-kentälle. Ideana on luoda ikimuistoisia elämyksiä ja tuoda Tampereen bilekulttuuriin lisää turvallisia yökerhoja.

– [KVÄÄR]:issä, kuten muissakin Tavara-aseman tapahtumissa, noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita ja paikalla on häirintäyhdyshenkilö. Bileisiin on tulossa myös Keikkakaveri-toimintaa, eli mukaan voi kysyä uuden palvelumme kautta kaveria, jos ei halua juhlia yksin, vinkkaa Tavara-asemaa pyörittävän Tampereen Kulttuurikamarin tuotantopäällikkö, itsekin häirintäyhdyshenkilönä toimiva Lotta Ahtinen.

Kaveria [KVÄÄR]-yökerhoon etsivät voivat ottaa yhteyttä etukäteen lomakkeen kautta tai tulla tapaamaan muita samanhenkisiä tapahtuman Keikkakaveri-pisteelle.

Tapahtumalle luvassa myös jatkoa

Toukokuinen [KVÄÄR] aloittaa etkot kohti 10.–16.6. vietettävää Manse Pride -viikkoa, jossa Tampereen Kulttuurikamari on virallisena kumppanina. Torstaina 13.6. [KVÄÄR]-juhlinta kasvaa yökerhosta koko illan kestäväksi elämykseksi. Tavara-asemalla päivällä järjestettävä ilmaistapahtuma kutsuu nauttimaan keskusteluista ja muusta luovasta ohjelmasta, ja kesätorstai huipentuu [KVÄÄR]-klubin tanssilattialla. Jatkoa on luvassa syksyksi 2024.

– Toivomme, että [KVÄÄR] innostaa niin queer-ihmisiä kuin kaikkia sallivasta ja turvallisesta klubikulttuurista kiinnostuneita Tampereelle myös muualta Suomesta. Tapahtumien ytimessä ovat queer-tematiikan lisäksi yhteisöllisyys ja monipuolinen ohjelma, johon liittyviä toiveita ja ideoita kuulemme mielellämme, kertoo Tampereen Kulttuurikamarin markkinointi- ja myyntipäällikkö Kristiina Paananen.

– Manse Pride -viikolla [KVÄÄR] taipuu bileiden lisäksi muuhunkin, ja ohjelman suunnittelu on jo käynnissä. Haluamme tarjota alustan monenlaiselle queer-kulttuurille, kuten lavarunoudelle, tarot-luennalle ja kinkyilylle, taiteellinen johtaja Emmi Nuorgam visioi.

Liput [KVÄÄR]-tapahtumien sarjan aloittavaan yökerhoon 8.5. tulevat myyntiin Tikettiin tiistaina 26.3. klo 10. Yökerhon ikäraja on K18. [KVÄÄR]-tapahtumat ovat avoimia kaikille sateenkaarikulttuurin ystäville.