Tavara-asema viettää 1-vuotissynttäreitään lauantaina 13. tammikuuta – tervetuloa mukaan juhlimaan!

Tavara-aseman avaamisesta tulee lauantaina 13.1. kuluneeksi tasan vuosi. Sen kunniaksi tapahtumatalossa vietetään synttärijuhlia avoimien ovien hengessä – jos et siis ole vielä piipahtanut paikalla, nyt siihen on oivallinen tilaisuus!

Juhlat alkavat Tavara-aseman historiallisessa miljöössä kello 19 ja jatkuvat pikkutunneille asti. Ohjelmassa on kippistelyä, pientä purtavaa, DJ-musiikkia ja rentoa illanviettoa. Lisäksi luvassa on erikoistarjouksia, jännittävät arpajaiset ja synttärikakkua ensimmäisille vieraille!

Juhliin on vapaa pääsy (eteispalvelumaksu 3 euroa), ja sisään otetaan saapumisjärjestyksessä. Huomaathan, että tapahtuma on K18. Tilaisuudessa noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita, joihin voit tutustua täällä.

Sata tapahtumaa ja 70 000 vierasta

Tavara-aseman ensimmäinen vuosi on sujunut hienosti, sillä talossa on jo järjestetty useita loppuunmyytyjä tapahtumia ja nähty artisteja yli genrerajojen. Kotimaisista suosikeista Tavara-asemalla ovat keikkailleet esimerkiksi Vesterinen yhtyeineen, Maustetytöt, Juha Tapio, Erika Vikman sekä Paperi T ja Ruusut. Kansainvälisistä tähdistä talossa piipahtivat vuonna 2023 muun muassa Sólstafir (ISL), Ahmed Ag Kaedy (MLI) ja Dina Ögon (SWE).

Talo on myös lanseerannut oman Second Hand -tapahtumansa ja tarjonnut näyttämön niin K40-discoille, euroviisubileille, Uusi Tampere -festivaalille kuin tanssi- ja sirkusriennoillekin – unohtamatta tunnelmallisia yritysjuhlia! Vuonna 2023 Tavara-asemalla järjestettiin yli sata tapahtumaa, ja talo vastaanotti noin 70 000 vierasta. Keväällä pihapiirin puutaloon kotiutuivat PSTA-ravintola ja pakohuonepelejä tarjoava Getaway Room Escape.

Loppuvuodesta koettiin huippuhetkiä, kun Tavara-asema palkittiin alan ammattilaisten Industry Awardsissa Vuoden tapahtumapaikkana. Joulukuussa tapahtumatalo voitti Aamulehden Valo-palkinnon kategoriassa “Kulttuurielämyksiä Pirkanmaalle”.

Keväälle jo useita loppuunmyytyjä keikkoja

Myös vuosi 2024 tuo tullessaan paljon uutta ja jännittävää! Perjantaina 12.1. tiedossa ovat Tavara-aseman ensimmäiset ravet, kun maan kovimpien DJ:iden luotsaama TEKNOASEMA rantautuu taloon. Kevään loppuunmyytyihin keikkoihin puolestaan lukeutuvat Leavings-orkesterin konsertti yhdessä Timo Rautiaisen kanssa, Popedan ensiesiintyminen Olli Hermanin johdolla sekä supersuositun iben Kai sitä joskus on töitäkin tehtävä -kiertue.

Talossa nähdään myös useita pop- ja iskelmätähtiä Pete Parkkosesta Suvi Teräsniskaan, koko perheen Muumi-konsertti sekä aimo annos metallia, punkia ja upeita yökerhoja. Uusi Tampereen tapahtumakesä tuo Tavara-asemalle viisi ainutlaatuista illanviettoa, joita tähdittävät omaehtoisen musiikin huippunimet Scandinavian Music Groupista pehmoainoon ja Eevil Stööhön.

Lämpimästi tervetuloa juhlistamaan kanssamme alkavaa vuotta Tavara-aseman synttäreille lauantaina 13. tammikuuta!

Tavara-aseman historia pähkinänkuoressa

  • 1 200 hengen konsertti- ja tapahtumatalo aivan Tampereen rautatieaseman kupeessa
  • Vuonna 1907 valmistuneen jugend-tyylisen rakennuksen ja sen pihapiirissä seisovan vanhan puutalon on suunnitellut Rautatiehallituksen pääarkkitehti Bruno Granholm.
  • Tavara-asema on palvellut vuosien varrella paitsi tavarakuljetusten vastaanottopaikkana myös esimerkiksi Tampereen Oopperan harjoitustilana.
  • Historiallinen talo on pelastunut purku-uhan alta aktiivisen kansanliikkeen ansiosta. Se on myös käynyt läpi hurjan 28 metrin siirto-operaation.
  • Tavara-asema muuntautui vuoden 2022 mittavassa remontissa moderniksi tapahtumataloksi, jonka persoonallisiin piirteisiin lukeutuu keskieurooppalaistyylinen parvi.
  • Tavara-asema kuuluu samaan perheeseen isomman sisaruksensa, legendaarisen Tullikamarin kanssa. Kummankin talon toimintaa hallinnoi Tampereen Kulttuurikamari Oy.