Tavara-aseman pihapiirissä sijaitsevaan Puutaloon avautuu kodikas pastaravintola

Yli satavuotias rautatieläisten vanha asuinrakennus saa kevään kuluessa uuden elämän, kun sen tiloihin tulee ravintolatoimintaa. Herkullisiin kastikkeisiin ja laadukkaaseen juomavalikoimaan panostavan PSTAn ravintoloitsijat uskovat, että lämminhenkinen ruokapaikka löytää asiakkaansa.

Tampereelle Tavara-aseman naapuriin avautuu maaliskuussa 2023 uusi pastaravintola PSTA. Lämminhenkinen, tasokas ruokapaikka täydentää tammikuussa avatun tapahtumatalon pihapiiriä ja tuo kulttuurin ystävien ulottuville upeat ravintolaelämykset.

Ruokailemassa on helppo piipahtaa matkalla Tavara-asemalle tai konsertin jälkeen.

– Pastaravintola on täydellinen lisä tapahtumatalon keidasmaiseen pihapiiriin ja tarjoaa asiakkaillemme mahdollisuuden aloittaa iltansa nauttien laadukkaista ruoka-annoksista. On myös hienoa nähdä, että kulttuurihistoriallisesti merkittävä vanha Puutalo on saamassa uuden elämän. Odotamme innokkaasti Tavara-aseman ja PSTAn yhteistyötä, kertoo Tavara-asemaa hallinnoivan Tampereen Kulttuurikamarin kehitysjohtaja Tero Viikari.

Maukkaita annoksia ja tasokkaita viinejä

PSTAn ravintoloitsijat Sampo Pystynen ja Janne Salonen kuvailevat uutta ruokapaikkaa kodikkaaksi, intiimiksi ja lämpimäksi. Asiakaspaikkoja ravintolaan tulee alle sata, ja tilasta on tarkoitus loihtia mahdollisimman rauhallinen ja viihtyisä.

– Koemme, että Tampereen ravintolakulttuuri tarvitsee oman pastaravintolan. Nimestä huolimatta kyseessä ei ole italialainen ruokapaikka, vaan listalta löytyy erilaisia tuore- ja kuivapastasta valmistettuja annoksia, joista on helppo löytää oma suosikkinsa, Pystynen kertoo.

Pääroolia näyttelevät herkulliset kastikkeet, joita saa tilattua myös leivän kanssa. Ravintolan juomalistalta löytyy muun muassa huolellisesti valikoituja cocktaileja ja aperitiiveja. Tarjolle tulee myös tasokkaita viinejä, jotka täydentävät annoksia.

– Tahdomme luoda ravintolan, jossa voi nauttia laadukkaasta pastasta tunnelmallisessa ympäristössä. Pieni puutalo keskellä Tamperetta on tähän tarkoitukseen aivan täydellinen miljöö, kuvailee Salonen, joka pyörittää myös Tavara-asemalla ja Tullikamarilla palvelevaa Brocco Cateringia.

Tapahtumatalon ja Puutalon väliin tulossa kesäterassi

PSTA sijaitsee Tavara-aseman tavoin vain parin minuutin kävelyn päässä Tampereen rautatieasemalta, ja sen lähistöllä on runsaasti hotelleja. Ravintolasta löytyy myös baari, johon voi piipahtaa drinkeille, ja kabinetti, jota on mahdollista vuokrata pieniä tilaisuuksia varten. Keväällä Tavara-aseman ja Puutalon väliin avautuu terassi, jossa voi nauttia kaupungin suvesta suojaisalla saarekkeella.

Historiallinen, 1900-luvun alussa valmistunut Puutalo on entinen rautatieläisten asuinrakennus. Sen on suunnitellut aikoinaan Rautatiehallituksen pääarkkitehti Bruno Granholm, jonka käsialaa on myös naapurissa sijaitseva Tavara-asema. Puutalon kaltaisia puisia asemarakennuksia voikin nähdä eri puolilla Suomea.

Uuden pastaravintolan verkkosivut avautuvat pian osoitteeseen www.psta.fi.

PSTA Facebook

PSTA Instagram

Kuvassa näkyy Tavara-aseman naapurissa sijaitseva vanha valkoinen Puutalo kuvattuna autotieltä päin. Taustalla pilkottavat maitokahvin värinen Tavara-asema ja Tammelan kerrostalot..
PSTA-ravintolalle tarjoaa kodin Tavara-aseman naapurissa sijaitseva vanha Puutalo, joka on toiminut aikoinaan rautatieläisten asuinrakennuksena. Kuva: Sampo Pystynen